شرکت هواپیمایی عمانایر روز سهشنبه ۲۶ اردیبهشت، اعلام کرد یکی از هواپیماهای بویینگ ۷۳۷ این شرکت که قصد داشت شیراز را به مقصد مسقط ترک کند، هنگام برخاستن از فرودگاه شیراز با جسمی خارجی در باند برخورد کرد و در پی آسیبوارده، به اجبار در فرودگاه بینالمللی شیراز فرود آمد و زمینگیر شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، عمانایر درباره اینکه بویینگ ۷۳۷ این شرکت هنگام فرود در شیراز به چه چیز اصابت کرد، توضیحی نداد. مقامهای جمهوری اسلامی ایران نیز درباره حادثه مربوط به این هواپیما هیچ اظهارنظری نکردهاند.
عمانایر در اطلاعیهای آنلاین تضمین داد که تیم مهندسی این شرکت اقدامهای لازم را برای بازگرداندن ایمن هواپیمای بویینگ ۷۳۷ به مسقط انجام خواهند داد. در این بیانیه آمده است: «به دلیل رعایت ملاحظات امنیتی، تصمیم بر این شد که هواپیمای بویینگ ۷۳۷ فعلا روی زمین بماند.»
این شرکت هواپیمایی عمانی ابتدا مسافران این پرواز را در شیراز اسکان داد و سپس برای انتقال آنان به مسقط یک پرواز چارتر را جایگزین کرد.
با اینکه شرکت هواپیمایی عمانایر امیدوار است بویینگ ۷۳۷ را در امنیت کامل به مسقط بازگرداند، سوابق پیشین نشان میدهد که سایر شرکتهای هوایی در بازگرداندن هواپیماهای آسیبدیده خود از ایران به کشورهایشان با چالشهایی مواجه شدهاند. در پی تشدید تحریمهای بینالمللی ایران به دلیل فعالیتهای هستهای، خرید و واردات قطعات یدکی هواپیما به ایران ممنوع است و این موضوع تعمیر و نگهداری بویینگهای ساخت آمریکا و ایرباسهای فرانسوی را پیچیده کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش آسوشیتدپرس، در دسامبر ۲۰۱۸ نیز یک بویینگ ۷۳۷ مکس جدید متعلق به شرکت شاتل نروژ هنگام پرواز از امارات متحده عربی در یکی از موتورهایش دچار مشکل شد و به اجبار در فرودگاه شیراز به زمین نشست. این هواپیما در نهایت پس از آن چندین ماه زمینگیر شدن، توانست از ایران خارج شد.
از فرودگاه شیراز، مانند بسیاری فرودگاههای دیگر در خاورمیانه، برای پروازهای تجاری و نظامی استفاده میشود.
ایران و عمان چند دهه است که روابط نزدیک خود را حفظ کردهاند و حتی در بحبوحه تنشهای تهران با همسایگان عرب در خلیج فارس و ایالات متحده، عمان به عنوان میانجی بین ایران و کشورهای غربی عمل کرده است.
جمهوری اسلامی ایران به دلیل سوءمدیریت و فساد و تحریمها امکان نوسازی ناوگان هوایی خود را ندارد و این مسئله افزایش تعداد سوانح هوایی را در پی داشته است. بهتازگی محسن هاشمی، رئیس سابق شورای شهر تهران، در یادداشتی در روزنامه شرق، مدعی شد که دستکم یکچهارم از ۲۷۰ فروند هواپیمای موجود در ایران به دلیل فرسودگی و کمبود قطعات یدکی ناشی از تحریم، زمینگیرند و صنعت هواپیمایی بازرگانی ایران برای نوسازی به خرید دستکم ۳۷۵ فروند هواپیمای نو یا دستدوم با طول عمر زیر پنج سال نیاز دارد.